Receptek Gyerekmenü Főételek Rakott padlizsán paprikával

Hozzávalók

4 dl tejföl
4 gerezd fokhagyma
4 darab paradicsom
2 fej vöröshagyma
10 dkg trappista sajt
4 darab TV paprika
10 dkg rizs
2 darab padlizsán (hosszúkás)
1 mk őrölt fekete bors

Leírás

A padlizsánt megmossuk, ujjnyi vastag karikákra vágjuk. Mindkét oldalán megsózzuk, kicsit állni hagyjuk, hogy levét kieressze. Közben a tvpaprikát, paradicsomot megmossuk, felszeleteljük.A rizst átválogatjuk, és többször váltott vízben megmossuk. Lecsurgatva egy evőkanál olajon üvegesre pirítjuk. Annyi vízzel töltjük fel, amennyi bőven ellepi, majd jól megsózzuk, és fedő alatt addig pároljuk, amíg az összes levét beszívja. A padlizsánkarikákat papírszalvétával letörölgetjük, és lisztbe mártva három evőkanál olajon mindkét oldalán hirtelen átsütjük. Tepsibe vagy tűzálló tálba rakunk egy réteg padlizsánt, erre kevés rizst szórunk, majd leöntjük az öntettel, amit a tejfölből a maradék olajjal, sóval, borssal és zúzott fokhagymával kevertünk. Erre reszelt sajtot hintünk, majd megrakjuk paradicsommal és zöldpaprikával. Erre hagymakarika kerül, amelyet újabb padlizsánréteg követ. A rétegezést addig folytatjuk, amíg csak a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére öntet és reszelt sajt kerüljön, amelyet a zsemlemorzsával meghintünk, majd 4 fokozaton kb 15 perc alatt átsütjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4