Hozzávalók

1 darab tojás
3 dl tejföl
1 fej vöröshagyma
15 dkg trappista sajt
1 kanál étolaj
20 dkg rizs
1 tk őrölt pirospaprika
40 dkg darált sertéshús
1 fej kínai kel

Leírás

A kelkáposztát leveleire szedjük, a külső, vastag leveleit eldobjuk. A leveleket forrásban lévő, enyhén sós vízbe dobjuk, majd szűrőkanál segítségével kiszedjük és félretesszük. A megtisztított vöröshagymát előhevített olajon megpároljuk, rátesszük a darált húst, sózzuk és megszórjuk pirospaprikával. Pici vizet öntünk alá és állandó kevergetés mellett, puhára pároljuk. Egy tűzálló tálat vajjal kikenünk, az aljára kelkáposztát teszünk, befedjük darált hússal, majd a tetejére ismét káposztalevelet borítunk. Meglocsoljuk a tojással összekevert tejföllel, tetejét megszórjuk reszelt sajttal és 180 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük. 25 perc alatt megsütjük, amíg a sajt szépen megpirul a tetején. A sütőből kivéve, kicsit hűlni hagyjuk. Tálaláskor kockákra vágjuk és külön tálkába öntött tejföllel kínáljuk

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4