Receptek Főételek Húsos ételek Pulykamell salátatálon

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
3 darab tojás
2 dl tej
1 darab kígyóuborka
3 dl étolaj
1 fej jégsaláta
1 darab kaliforniai paprika
1 darab retek
40 dkg pulykamell
25 dkg finomliszt

Leírás

A húst felvágjuk csíkokra, mint a brassóinál. Sózzuk, majd lisztbe forgatjuk. Palacsintatésztát készítünk, amit a fűszerekkel ízesítünk. A húscsíkokat ebbe a masszába forgatjuk és olajban sütjük. Közben, hasábburgonyát sütünk. A salátaleveleket csíkokra vágjuk, majd a kockákra vágott paprikát, retket, uborkát összekeverjük. Mikor minden készen van, tálaláskor, egy nagy pecsenyés tál aljára halmozzuk a hasábburgonyát, rá húst, legfelülre pedig a vegyes salátát. A salátára nem kell semmilyen öntet.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása