Receptek Főételek Hal Ponty Orly módra

Hozzávalók

3 dkg tengeri só
4 darab tojás
40 dkg finomliszt
6 dl étolaj
4 dl világos sör
120 dkg pontyfilé

Leírás

A kifilézett pontyot kétujjnyi szeletekre vágjuk. Ezután besózzuk, citrommal megcsepegtetjük, és a hűtőben 60 percet állni hagyjuk. Eközben a következő módon elkészítjük az Orly-i mártótésztát: Habosra felverjük a tojások sárgáját, és hozzáadjuk a sót, a sört, 8 cl olajat és a megszitált lisztet. Óvatosan, hogy össze ne törjön, belekeverjük a keményre felvert tojásfehérjét. A halszeleteket lisztbe forgatjuk, majd az Orly-i tésztába mártjuk, és forró olajban, zsemleszínűre sütjük. Alaposan lecsepegtetjük. Sült burgonyával, citromgerezddel és tartármártással tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4