Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk (az élesztőt a langyos, cukros tejbe morzsoljuk, és megvárjuk, amíg a tej tetején halványbarna hab képződik). A lisztet egy edénybe szitáljuk, hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, beleszórjuk a sót, és addig gyúrjuk, amíg az edény falától elválik. A tésztát egy órát langyos helyen kelesztjük. Ezután lisztezett gyúródeszkára borítjuk. Fél centi vastag téglalappá nyújtjuk, aztán egyenletes vastagságban rákenjük a vaj egyharmad részét. A tésztát balról, jobbról, fölülről, alulról összehajtjuk. Ezután negyed órát megint letakarva kelesztjük. A hajtogatást összesen háromszor ismételjük, minden hajtogatás után negyed óra pihentetéssel.A pihentetés alatt a mártás hozzávalóit összefőzzük és kihűtjük. A harmadik hajtogatás és pihentetés után a tésztát 3-4 milliméter vastag téglalappá nyújtjuk. Megkenjük a paradicsommártással, aztán egyenletesen beszórjuk a reszelt sajttal. Ezután, mint a bejglit, föltekerjük, majd éles késsel egy centi vastag körszeleteket vágunk belőle. Az így kapott csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymástól 4-5 centi távolságra. Előmelegített közepes hőfokú sütőben (a sütő típusától függően 180-200 fokon) megsütjük őket. Tipp:A sajton kívül a paradicsommártásra szórhatsz morzsolt főtt kukoricát, apró darabokra vágott sonkát, húsos szalonnát, kolbászt, szalámit is.