Receptek Előételek Hideg előételek Pizzás csiga bazsalikommal

Hozzávalók

mk tengeri só
½ kg finomliszt
dl tej
1 kk kristálycukor
1 gerezd fokhagyma
25 dkg trappista sajt
20 dkg vaj (olvasztott)
1 csipet őrölt fekete bors
½ csomag élesztő (2.5 dkg)
2 dl paradicsomlé
½ mk öt-fűszer keverék

Leírás

Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk (az élesztőt a langyos, cukros tejbe morzsoljuk, és megvárjuk, amíg a tej tetején halványbarna hab képződik). A lisztet egy edénybe szitáljuk, hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, beleszórjuk a sót, és addig gyúrjuk, amíg az edény falától elválik. A tésztát egy órát langyos helyen kelesztjük. Ezután lisztezett gyúródeszkára borítjuk. Fél centi vastag téglalappá nyújtjuk, aztán egyenletes vastagságban rákenjük a vaj egyharmad részét. A tésztát balról, jobbról, fölülről, alulról összehajtjuk. Ezután negyed órát megint letakarva kelesztjük. A hajtogatást összesen háromszor ismételjük, minden hajtogatás után negyed óra pihentetéssel.A pihentetés alatt a mártás hozzávalóit összefőzzük és kihűtjük. A harmadik hajtogatás és pihentetés után a tésztát 3-4 milliméter vastag téglalappá nyújtjuk. Megkenjük a paradicsommártással, aztán egyenletesen beszórjuk a reszelt sajttal. Ezután, mint a bejglit, föltekerjük, majd éles késsel egy centi vastag körszeleteket vágunk belőle. Az így kapott csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymástól 4-5 centi távolságra. Előmelegített közepes hőfokú sütőben (a sütő típusától függően 180-200 fokon) megsütjük őket. Tipp:A sajton kívül a paradicsommártásra szórhatsz morzsolt főtt kukoricát, apró darabokra vágott sonkát, húsos szalonnát, kolbászt, szalámit is.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4