Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Készítsünk házi pisztáciás-hullámos fagylaltot vaníliafagylalt és pisztáciakrém felhasználásával. Kanalazzuk két duplacsokis keksz közé, majd forgassuk meg aprított pisztáciában – így lesz belőle egy igazán kényeztető nyári édesség.
Vegyük ki a fagylaltot a fagyasztóból 20 percre, vagy amíg elég puha nem lesz ahhoz, hogy kenhető legyen. Melegítsük fel óvatosan a pisztáciakrémet a mikrohullámú sütőben 20 másodpercig, majd keverjük át, és kanalazzunk 4 bő teáskanálnyit egy kisebb kenyérsütő formába, egymástól egyenletes távolságban elhelyezve elosztva. Egy kanál nyelével húzzunk bele hullámot. Kanalazzuk rá a puha fagylaltot, majd simítsuk el a tetején. Végül kenjük rá a maradék pisztáciakrémet, és ismét húzzunk bele hullámokat. Tegyük a fagyasztóba legalább 2 órára, vagy amíg meg nem dermed.
A szendvicsek összeállításához helyezzünk el 5 kekszet úgy, hogy az aljuk felfelé nézzen. Vegyük ki a fagylaltot a fagyasztóból, kanalazzunk ki 5 nagyobb gombócot, és helyezzük a kekszekre. Enyhén nyomjuk le a gombócokat a kanál segítségével, majd tegyünk mindegyik tetejére egy másik kekszet, és nyomjuk össze szendvicssé. Végül forgassuk meg az oldalukat aprított pisztáciában.
Tálaljuk azonnal, vagy tegyük vissza a fagyasztóba, hogy újra megdermedjen.
Tárolás: Csomagoljuk sütőpapírba, vagy tegyük Tupperware-be, és tároljuk a fagyasztóban 1 hétig. Fagyasztási és kiolvasztási útmutató: Az optimális íz és minőség érdekében a fagyasztott termékeket a fagyasztás dátumától számított 3 hónapon belül érdemes felhasználni.