Receptek Desszertek Sütést igénylő Piskótatekercs eperrel töltve

Hozzávalók

8 darab tojás
10 kanál finomliszt
½ csomag sütőpor
2 kanál víz
15 kanál kristálycukor (3 kanál a habba)
15 dkg eper
3 dl növényi tejszín

Leírás

A tojásfehérjét és a két kanál vizet jó kemény habbá verem, majd beleteszem a cukrot, és tovább verem. Beleteszem a sárgáját, majd tovább verem. Kanállal belekeverem a lisztet és a sütőport. Szépen, finoman, hogy a hab ne essen össze! A tésztát sütőpapírral kibélelt gáztepsibe öntöm, és közepes lángon, aranybarnára sütöm. Ne süssük túl! Amíg sül, a tejszínt kemény habbá verem, és beleforgatom a cukrozott epret. Félre rakom. Amikor kész, a tésztát egy konyharuhára borítom, és a segítségével felcsavarom, majd így is hagyom kihűlni. Ha kihűlt, kicsavarom, és betöltöm a tejszínhabos töltelékkel, majd visszacsavarom. Fóliával betekerem, és egy órát, hűvös helyen állni hagyom. Ezután lehet szeletelni.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4