Receptek Gyerekmenü Főételek Petrezselymes krumpli rántott spárgával

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
3 darab tojás
10 dkg finomliszt
4 dl extra szűz olívaolaj
1 kg burgonya
1 csipet őrölt fekete bors
20 dkg zsemlemorzsa
1 csokor friss petrezselyem
1 kg zöld spárga

Leírás

A burgonyát főzzük elő. Ha parázsburgonyát (nagyon apró szemű újburgonya) használunk egyben főzzük. A spárgát tisztítsuk meg, majd enyhén citromos sós vízben szintén 5-6 perc alatt főzzük elő. Egy serpenyőben hevítsünk fel 1 evőkanál olívaolajt, majd forgassuk bele az előfőzött burgonyát. Folyamatos rázogatás mellett pirítsuk meg őket, végül szórjuk rá az aprított petrezselymet, és keverjük át. Készítsük elő a panírozáshoz valókat.Panírozzuk be a spárgákat.Pici olíva olajon rántsuk ki őket.Mellé majonézt is kínálhatunk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3