Receptek Előételek Hideg előételek Pestos olívabogyós mufin

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 darab tojás
2 bögre finomliszt
3 bögre tej
½ tk sütőpor
1 bögre parmezán
5 dkg vaj (olvasztott)
1 csipet őrölt fekete bors
1 tk kristálycukor
½ bögre zöld olivabogyó
1 üveg pesto

Leírás

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Kenjük ki az olajjal a muffin formák alját. A liszthez, a sütőporhoz és a cukorhoz keverjük hozzá a sajtot és az olajbogyót. Keverjük össze a kicsit felvert tojást, a tejet és a megolvasztott vajat, és öntsük a liszthez. Egy villával dolgozzuk össze, éppen csak nagyjából: nem baj, ha kisebb lisztes részek akadnak benne, és a tészta csomósnak hat. Keverjük bele a Pestot márványosan. Kanalazzuk bele a tésztát a muffin formák kétharmadig és süssük 20-25 percig vagy amíg aranyszínűek nem lesznek. Tehetünk bele fenyőmagot vagy friss bazsalikomot is!

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4