Receptek Főételek Húsos ételek Paradicsomos-cukkinis spagetti

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
3 gerezd fokhagyma
1 csomag spagetti
1 dl extra szűz olívaolaj
60 dkg csirkemell
1 fej vöröshagyma
30 dkg cukkini
1 doboz sűrített paradicsom konzerv
15 dkg csiperkegomba
1 csipet oregánó
2 darab friss bazsalikom

Leírás

A csíkokra vágott csirkemellet megpirítjuk és hozzáadjuk a cukkinit, valamint a gombát. Alaposan összepirítjuk és fűszerezzük. Felöntjük a következő szósszal: Az apróra vágott hagymát dinszteljük. Ha kész, közepesre állítjuk a hőmérsékletet (azt hiszem, a kollégiumi tűzhelyeken, ez a 3-4-es fokozat között van). Mehet rá a paradicsomszósz és a fokhagyma (kinyomva, vagy apróra vágva). Vannak, akik szeretik kicsit lepirítani ilyenkor a fokhagymát, akkor a paradicsom előtt kell a hagymára rakni és kicsit pirítani, de nagyon kell vigyázni vele, mert megkeseredik, ha túlpirul! Ha rajta van a paradicsom (de csak akkor, mert a zöldfűszerek elvesztik az ízüket, ha pirulnak, vagy megkeserednek), mehetnek rá a fűszerek. Egy ekkora adaghoz, 1-2 csipet só és bors kell, illetve 1-2 kis kanálnyi, a többi fűszerből. Ha bizonytalan vagy, kezdjél egészen kevés fűszerrel és folyamatosan kóstolgasd, hogy mikor jó! A sóval is vigyázni kell, mert a paradicsom is lehet sózott. Ha már minden benne van, akkor 1-2 percig főzni kell, hogy összeérjenek az ízek. Közben folyamatosan kevergetni kell, mert a paradicsom sűrű és ha felforr, akkor köpköd. A spagettit kifőzzük és összekeverjük a raguval.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4