Paprikalekvár

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 gerezd fokhagyma
3 kanál étolaj
1 csipet őrölt fekete bors
20 darab zöldpaprika
1 darab vöröshagyma
2 kanál őrölt pirospaprika
3 darab kápia paprika

Leírás

A hagymát és a fokhagymát felaprítjuk, majd megpároljuk, kevés olajon. Közben a paprikát is felaprítjuk, és hozzáadjuk a hagymához. Fedő alatt pároljuk, ha kell a folyadékot pótoljuk. Ha kezd szétesni a paprika, akkor félrehúzzuk, és megszórjuk pirospaprikával. Ezután megszórjuk a fűszerekkel, majd főzzük még, 15 percig. Ezután leturmixoljuk, és újra kiforraljuk. Üvegekbe töltjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4