Receptek Főételek Húsos ételek Pálffy vagy szalvétagombóc

Hozzávalók

3 darab tojás
2 kanál finomliszt
tej
25 dkg zsemle (5 db)
vaj
6 dkg füstölt szalonna

Leírás

A zsemlét kockára vágjuk és megszórjuk a liszttel. 6 dkg vajat felforrósítunk, beletesszük az apróra vágott szalonnát, megpirítjuk és ráöntjük a zsemlére. A tojást sózzuk, a tejjel felverjük és ezt is a zsemlére öntjük. Jól összenyomkodjuk és fél órára, hűtőszekrényben pihentetjük. Ezután, a masszából gombócokat formázunk.. Enyhén sós, forrásban lévő vízben főzzük, kb. 45 percig. A maradék vajat felforrósítjuk. Mikor elkezd barnulni, ráöntjük a felszeletelt gombócra. Tálalás előtt, megszórjuk vágott petrezselyemmel. Megjegyzés: Önálló ételként és vadas mellé fogyaszthatjuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Magyar Red Chief alma
-43%
699 Ft
395
Ft/kg
Magyar Red Chief alma
magyar termék
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Vöröshagyma
-66%
489 Ft
165
Ft
Vöröshagyma
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Kaliforniai paprika
-31%
1599 Ft
1099
Ft/kg
Kaliforniai paprika
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Édesburgonya
-38%
799 Ft
489
Ft/kg
Édesburgonya
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Mandarin
-44%
899 Ft
499
Ft
Mandarin
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Kivi
1 kg
-33%
1199 Ft
799
Ft
Kivi
1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4