Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A zsemlét kockára vágjuk és megszórjuk a liszttel. 6 dkg vajat felforrósítunk, beletesszük az apróra vágott szalonnát, megpirítjuk és ráöntjük a zsemlére. A tojást sózzuk, a tejjel felverjük és ezt is a zsemlére öntjük. Jól összenyomkodjuk és fél órára, hűtőszekrényben pihentetjük. Ezután, a masszából gombócokat formázunk.. Enyhén sós, forrásban lévő vízben főzzük, kb. 45 percig. A maradék vajat felforrósítjuk. Mikor elkezd barnulni, ráöntjük a felszeletelt gombócra. Tálalás előtt, megszórjuk vágott petrezselyemmel. Megjegyzés: Önálló ételként és vadas mellé fogyaszthatjuk.