Receptek Főételek Húsos ételek Pálffy vagy szalvétagombóc
Hozzávalók
3 darab Tesco Finest friss tojás
2 kanál liszt
tej
25 dkg zsemle (5 db)
vaj
6 dkg füstölt szalonna
Leírás
A zsemlét kockára vágjuk és megszórjuk a liszttel. 6 dkg vajat felforrósítunk, beletesszük az apróra vágott szalonnát, megpirítjuk és ráöntjük a zsemlére. A tojást sózzuk, a tejjel felverjük és ezt is a zsemlére öntjük. Jól összenyomkodjuk és fél órára, hűtőszekrényben pihentetjük. Ezután, a masszából gombócokat formázunk.. Enyhén sós, forrásban lévő vízben főzzük, kb. 45 percig. A maradék vajat felforrósítjuk. Mikor elkezd barnulni, ráöntjük a felszeletelt gombócra. Tálalás előtt, megszórjuk vágott petrezselyemmel. Megjegyzés: Önálló ételként és vadas mellé fogyaszthatjuk.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4