Receptek Levesek Orjaleves

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 darab fokhagyma
1 csipet őrölt fekete bors
½ kg sárgarépa
1 darab vöröshagyma
1 darab zellergumó
30 dkg fehérrépa
1 csipet ételízesítő
1 darab karalábé
1 kg sertéscsont

Leírás

Tíz literes fazékban, 6 liter vízben, egyszerre teszem fel az összes hozzávalót. Erős tűzön felforralom, és takarékon főzöm, míg minden meg nem puhul benne. Közben, a habját leszedem. A fazék alatt lekapcsolom a tüzet, kicsit várok, majd levesszűrőn leszűröm. Újra felforralva, cérnametéltet főzök bele. Az orjacsontokat és a főtt zöldségeket, vele együtt tálalom és ecetes tormát is teszek az asztalra. Nagyon lassan, sokáig kell főzni, hogy szépen gyöngyöző, aranysárga levest kapjunk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4