Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Minden hozzávalót, a tej kivételével, tedd egy tálba. Ha az élesztő felfutott, add a többi hozzávalóhoz, a tejet viszont csak fokozatosan öntsd hozzá. Gyúrj egy lágy kelt tésztát. (Fontos, hogy a tejet fokozatosan adjuk hozzá, mert nem tudhatjuk, hogy pontosan mennyit fog a liszt felvenni. Nekem pontosan 1 dl kellett hozzá.) Meleg helyen, letakarva kelesztjük, fél órát. Közben, készítsük el a tölteléket. Ha a tészta megkelt, nyújtsuk téglalap alakúra és kenjük le az egész tésztát olajjal (vagy olvasztott margarinnal). A jól összekevert töltelékkel, szórjuk meg bővel a tésztát és tekerjük fel, mint a piskóta roládot. Vágjuk őket 1.5 cm-es vastagságúra és tegyük őket a sütőpapírral kibélelt torta formába, egymástól 1-2 cm távolságra. Meleg helyen, 15 percet még kelesszük. Előmelegített sütőben, 160-170 fokon, 25 perc alatt, süssük készre. Sütés közben kétszer kenegessük meg a tetejüket a cukros tejjel, finom ízt ad neki. Én most, 26 cm-es tortaformában készítettem, de egy 28 cm-es formába is elég a hozzávaló. Ha a hozzávalókat megduplázzuk, akkor 22 db, normál méretű kakaós csiga készülhet belőle.