Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

25 dkg liszt

1 dl tej

1 csomag vaníliás cukor (+1 cs.)

1 darab tojás sárgája

5 kanál kristálycukor (+3 dkg)

4 dkg margarin

2 kanál kakaópor (Nesquik)

2 dkg élesztő

Leírás

Minden hozzávalót, a tej kivételével, tedd egy tálba. Ha az élesztő felfutott, add a többi hozzávalóhoz, a tejet viszont csak fokozatosan öntsd hozzá. Gyúrj egy lágy kelt tésztát. (Fontos, hogy a tejet fokozatosan adjuk hozzá, mert nem tudhatjuk, hogy pontosan mennyit fog a liszt felvenni. Nekem pontosan 1 dl kellett hozzá.) Meleg helyen, letakarva kelesztjük, fél órát. Közben, készítsük el a tölteléket. Ha a tészta megkelt, nyújtsuk téglalap alakúra és kenjük le az egész tésztát olajjal (vagy olvasztott margarinnal). A jól összekevert töltelékkel, szórjuk meg bővel a tésztát és tekerjük fel, mint a piskóta roládot. Vágjuk őket 1.5 cm-es vastagságúra és tegyük őket a sütőpapírral kibélelt torta formába, egymástól 1-2 cm távolságra. Meleg helyen, 15 percet még kelesszük. Előmelegített sütőben, 160-170 fokon, 25 perc alatt, süssük készre. Sütés közben kétszer kenegessük meg a tetejüket a cukros tejjel, finom ízt ad neki. Én most, 26 cm-es tortaformában készítettem, de egy 28 cm-es formába is elég a hozzávaló. Ha a hozzávalókat megduplázzuk, akkor 22 db, normál méretű kakaós csiga készülhet belőle.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4