Receptek Gyerekmenü Előételek Sárgabarackleves
Hozzávalók
1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
2 dl tejszín
15 dkg porcukor
1 csipet őrölt fahéj
1 darab citrom héja
2 darab szegfűszeg
1 dl fehérbor
0,6 kg sárgabarack (konzerv)
Leírás
A sárgabarackot kimagozzuk, meghámozzuk, negyedrészét apró kockákra vágjuk. Mélyebb üveg- vagy porcelántálba halmozzuk, kb. 5 dkg porcukorral megszórjuk, és 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. A többi barackot feldaraboljuk, és a maradék 10 dkg porcukorral, a szegfűszeggel, a fahéjjal, a fehérborral és a reszelt citromhéjjal 1 l vízben puhára főzzük, majd kicsit lehűtjük. Alaposan átturmixoljuk és kihűtjük. Hozzáadjuk a bort, a tejszínt, csipetnyi sót, és jól összekeverjük. Beletesszük a kockára vágott barackot, megkeverjük, és legalább fél órára hűtőbe tesszük.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4