Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A hozzávalókat jól összekeverjük, és egy fészket készítünk, a liszt közepébe. A fészekbe beleteszünk 2 egész tojást és 2 tojás sárgáját, 5 dkg apróra vágott margarint, 2 dl olvasztott mézet. A fészekben lévő anyagokat, egyenletes masszává kutyuljuk, majd finom mozdulatokkal, hozzákeverjük a lisztet (csak 80 dkg-ot). Jól átgyúrjuk, nylonban, egy éjszakára frizsiderbe tesszük - akár 2 hétig is állhat a frigóban, nem muszáj mindet egyszerre kisütni. Sütés előtt, hozzágyúrjuk még a maradék 20 dkg lisztet, fél cm vastagra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk a formákat. Olajos, lisztezett tepsiben sütjük, 250 fokon, kb. 5 percig. Már nyersen ki lehet díszíteni magvakkal (szezám, len, dió, mazsola), akkor előbb megkenjük tojással, és díszítés után sütjük. Ha előbb kisütjük, akkor habbal festhetjük, vagy rajzolhatunk rá. Hab: 2 tojás felvert habjához, lassan hozzáadunk 20 dkg átszitált porcukrot és tetszés szerint, ételszínezőt.