Hozzávalók

0.3 kg kristálycukor
1 darab citrom
1 kk rum
1 kg meggy
1 mk szalicil

Leírás

Felfőzzük a meggyet és rotyogtatjuk még 20 percig. Közben sűrűn kavarjuk, le ne égjen. Ha igazán finom meggydzsemet akarunk csinálni, a magját kalapáccsal összetörjük és sűrű szövésű zsákocskában, együtt tesszük oda a meggyel főni. A főzés végén kinyomkodjuk a létől és a tartalmát kidobjuk. Most jön, hogy beleöntjük az édesítőt, újra felforraljuk vele. Ha mézzel csináljuk, már nem forraljuk újra. Ha van otthon főzőrum, vagy konyak, literenként 1 evőkanállal most, az újrafőzés után tegyünk bele. Kifőzött, még forró üvegekbe szedjük, befedjük az ismert szaliciles-celofános trükkel és jól betakarva, lassan hűtjük ki.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Magyar Red Chief alma
-43%
699 Ft
395
Ft/kg
Magyar Red Chief alma
magyar termék
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Vöröshagyma
-66%
489 Ft
165
Ft
Vöröshagyma
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Kaliforniai paprika
-31%
1599 Ft
1099
Ft/kg
Kaliforniai paprika
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Édesburgonya
-38%
799 Ft
489
Ft/kg
Édesburgonya
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Mandarin
-44%
899 Ft
499
Ft
Mandarin
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Kivi
1 kg
-33%
1199 Ft
799
Ft
Kivi
1 / 3