Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Felfőzzük a meggyet és rotyogtatjuk még 20 percig. Közben sűrűn kavarjuk, le ne égjen. Ha igazán finom meggydzsemet akarunk csinálni, a magját kalapáccsal összetörjük és sűrű szövésű zsákocskában, együtt tesszük oda a meggyel főni. A főzés végén kinyomkodjuk a létől és a tartalmát kidobjuk. Most jön, hogy beleöntjük az édesítőt, újra felforraljuk vele. Ha mézzel csináljuk, már nem forraljuk újra. Ha van otthon főzőrum, vagy konyak, literenként 1 evőkanállal most, az újrafőzés után tegyünk bele. Kifőzött, még forró üvegekbe szedjük, befedjük az ismert szaliciles-celofános trükkel és jól betakarva, lassan hűtjük ki.