Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A tojásokat szétválasztjuk, felverjük külön a sárgáját, fél evőkanál mézzel. Aztán felverjük a fehérjét is, szintén fél evőkanál mézzel. A száraz összetevőket összekeverjük (a zabpelyhet, lisztet, a mákot, fahéjat, szódabikarbónát, szteviát, csipet sót, valamint mandulát). Mikor ezzel megvagyunk, a sárgájához adjuk hozzá a kihűlt, olvasztott vajat, a mazsolát, vaníliát, citromhéjat és a rumot. Ezután lehet belekeverni a kemény tojáshabot és a száraz hozzávalókat. Én egy kanál tojáshabot és egy kanál száraz keveréket adtam, felváltva a sárgájához, így viszonylag habos maradt a massza. Óvatosan dolgozzunk, hogy a hab ne essen össze teljesen, de picit mindenképpen meg fog ereszkedni. A mazsolát érdemes egy kis edényben átforralni, akkor sokkal puhább lesz, de ügyeljünk rá, hogy kihűlve adjuk a tésztához. Olyan formába tehetjük, amilyenbe csak tetszik. Muffint is süthetünk, vagy sima süteményt is. Sütőpapírral béleljük ki a sütőformát. Tepsiben és muffin formában is egyaránt, 20-25 perc alatt elkészül a sütemény (180 fokon), de érdemes tűpróbát végezni.