Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 darab tojás
1 csomag sütőpor
15 dkg kristálycukor
10 dkg vaj
10 dkg étcsokoládé
15 dkg mazsola (tetejére)
10 dkg tejcsokoládé (vaníliás)
15 dkg finomliszt

Leírás

A csokikat egy nagy tálba teszem és a mikróban összeolvasztom őket, kb. 20 másodpercenként kivéve és megkeverve. Ha folyósra olvadtak, akkor hozzákeverem a vajat, a cukrot, a sütőport és a csipet sót. Mivel ezek lehűtik a kb. 40-50 fokos csokikat, ekkor keverem bele a két egész tojást. A végére marad a liszt beleszórása, két részletben. Gyakorlatilag, végig lehet folyamatosan keverni, nyugodtan lehet használni robotgépet is. Aztán az egészet kivajazott-lisztezett tepsibe simítom (majd meglátod, igen érdekesen viselkedik a tészta nyersen, szinte él a sok kakaóvajtól) és kb. 20-25 perc alatt megsütöm. Ez az adag (egy normál, nagy tepsiben), kb. 1.5-2 cm vastag tésztát eredményez. Ha megduplázod az adagokat, akkor magasabb tészta lesz belőle, de a sütésnél vigyázni kell, hogy mire a közepe átsül, az alja ne égjen meg! Mikor készen van, lehet rászórni reszelt csokit is, de egyébként erre nem lesz idő, mert még forrón elfogy azonnal. Ha van otthon vanília, vagy pisztácia jégkrém, akkor halmozz a sütire belőle és garantáltan függő leszel!

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4