Receptek Főételek Húsos ételek Malacsült zöldfűszerrel és sörrel

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
3 gerezd fokhagyma
1 kg burgonya
3 kanál étolaj
1 csipet őrölt kömény
1 csipet őrölt fekete bors
2 fej vöröshagyma
1 marék szárított kakukkfű
1 marék friss bazsalikom
1 dl világos sör
1.2 kg malac császár

Leírás

Aprítsuk fel a zöldfűszereket és a fokhagymát, valamint a hagymát. A malachúst bevágjuk, és besózzuk. Dörzsöljük be borssal, köménnyel. A hagymás-zöldfűszeres keverékkel pedig, dörzsöljük át. Egy tepsibe öntsünk olajat, fektessük bele a malacot, majd locsoljuk meg sörrel és vízzel. Fedjük be alufóliával, és 150 fokos sütőben, kb. 1,5 óráig süssük. Ezután ha megpuhult a hús, vegyük le a fóliát, fordítsuk meg a malacot, és pirítsuk meg a bőrös felét. Közben, finomra vágott hagymát futtassuk meg kevés olajon, és adjuk hozzá a lereszelt burgonyát. Fűszerezzük ízlés szerint, majd a felszeletelt malac mellé tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása