Hozzávalók

2 darab tojás
26 dkg finomliszt
tk sütőpor
12 dkg kristálycukor
12½ dkg vaj
3 kanál mák
2.2 dl natúr joghurt (lehet meggyes is)
½ tk szódabikarbóna
20 dkg meggybefőtt

Leírás

A sütőt előmelegítjük, 180 °C-ra. A muffinformákat kibéleljük papírral. A meggybefőttet lecsepegtetjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával és a darált mákkal. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vajat és a joghurtot. A tojásos masszához, kis adagokban hozzáadjuk a lisztes keveréket és egynemű masszává keverjük, végül hozzáadjuk a meggybefőttet. A tésztát a formákba töltjük és kb. 20 perc alatt, készre sütjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4