Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Előkészítés: A zsírt a vízzel és a csipet sóval feltesszük forrni. Folyamatosan kevergetve, apránként hozzáadjuk a lisztet. Addig kevergetjük, míg elválik az edény falától. Levesszük a tűzről és még forrón, egyesével beledolgozzuk a tojásokat. A masszát hagyjuk kihűlni. Elkészítés: Ha már csak langyos a massza, habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsire nyomunk belőle diónyi adagokat, 5-6 cm távolságra egymástól. Előmelegített sütőbe tesszük, 200-220 fokon, 15 percig sütjük, majd a hőfokot 180-ra visszavéve még 15 percig. A sütőt ne nyissuk ki sülés közben, mert a fánk összeesik. A sütőt lezárjuk, az ajtaját résnyire nyitjuk és hagyjuk a fánkokat száradni, 15-20 percet. Amíg a fánk sül, elkészítjük a krémet. A tejszínt habbá verjük, ketté osztjuk és beleforgatjuk a mákot. Levágjuk a fánkok tetejét. Ízlésesen tálaljuk.