Receptek Desszertek Sütést igénylő Máglyarakás fahéjjal

Hozzávalók

4 darab tojás
1 l tej
3 tasak vaníliás cukor
8 dkg kristálycukor
8 darab zsemle (szikkadt vagy kifli)
6 darab alma
1 csipet őrölt fahéj
5 dkg margarin
20 dkg baracklekvár

Leírás

A zsömléket kb. 1 cm-es szeletekre felvágjuk és egy nagyobb tálba rakjuk. A tejet felforraljuk, a tojásokat külön választjuk. A sárgáját, a vaníliás cukrot, a cukor 2/3 részét és a margarint habosra keverjük. A tejbe kavarjuk, majd a zsömlére öntjük. Az almákat meghámozzuk és kimagozzuk, majd uborkareszelőn felszeleteljük. A zsömlék felét kivajazott tepsibe elterítjük és rászórjuk az almát, fahéjat, majd a maradék zsömlét ráterítjük. Megkenjük a lekvár 3/4 részével és így, betesszük a sütőbe, kb. 10-15 percre. Közben felverjük a tojásfehérjét habnak, a vége felé a megmaradt cukrot és az 1/4 rész lekvárt is hozzáadjuk. Ezt a felvert habot még rákenjük a máglyarakásra és addig hagyjuk sülni, amíg aranybarna színű nem lesz a teteje.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4