Hozzávalók

5 darab tojás
3 dl tej
½ csomag sütőpor
2 csomag vaníliás cukor
8 kanál víz
2 kanál étolaj
2 kanál kakaópor
15 dkg porcukor
25 dkg kristálycukor
25 dkg margarin
25 dkg rétesliszt (+4 ek. a krémhez)
½ dl rum
1 dl kávé (feketekávé)
1 tábla csokoládébevonó

Leírás

A 4 tojás fehérjét félig felverjük és lassanként hozzáadjuk a 25 dkg cukrot. Tovább verjük és hozzáadjuk a 4 tojás sárgáját, majd a 8 kanál vizet, 4 részben kb. 1-1 percenként. A réteslisztet összekeverjük a sütőporral, a 2 kanál kakaóporral és lazán a felvert masszához keverjük. Közepes sütőben, papírral bélelt tepsiben sütjük. Krém: a 3 dl tejet elkeverjük a 4 kanál liszttel és az 1 tojással. Hozzáadjuk a rumot, a kávét és lassú tűzön, állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Ha megfőtt és a tűzről levettük, belekeverjük a vaníliás cukrot és hagyjuk kihűlni. Közben a 25 dkg margarint habosra kikeverjük a porcukorral, majd a kihűlt krémmel habosra keverjük. A piskótára rákenjük a krémet, a tetejére csokimázt teszünk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4