Hozzávalók

10 dkg vaj
10 dkg porcukor
5 dkg étcsokoládé
1 kanál kakaópor
1 kanál keményítő
50 dkg körte
1 csomag réteslap
10 dkg aszalt vörösáfonya
10 dkg mogyoró

Leírás

A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. Aprítógépbe tesszük a mogyorót, a porcukrot és a kakaóport. Együtt ledaráljuk. Először finom por keletkezik belőle, majd ahogy kioldódik a mogyoró olajtartalma, sűrűbb, paszta állagú lesz. A körtét meghámozzuk, felkockázzuk, és összeforgatjuk az étkezési keményítővel (felveszi a kisülő gyümölcslevet, így szépen szeletelhető lesz). A réteslapot két részre osztjuk, amíg az egyikkel dolgozunk, a másikat leterítjük nedves konyharuhával, hogy ne száradjon ki. A lapokat megkenjük az olvasztott vajjal, rászórjuk a kakaós-mogyorós massza egyik felét, majd rányomkodjuk. Megszórjuk a csokichips, az aszalt áfonya és a körte felével. A két szélét ráhajtjuk, majd nem túl szorosan feltekerjük. A műveletet megismételjük a réteslap másik felével. Tepsire tesszük, majd megkenjük a tetejét a felvert tojással. Kb. 25 percig sütjük, amíg megpirul. Szeletelés előtt, legalább szoba hőmérsékletűre hűtjük. Porcukorral és kakaóval meghintve tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4