Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A sütőtökkel és az almával ez az egyszerű, szezonális leves a legjobb választás – csak össze kell keverni, megfőzni és élvezni a krémleves minden előnyét. A krutonok teljesen megváltoztatják a játékot, és magasabb szintre emelik ezt a szerény őszi ételt.
Melegítsük elő a sütőt 6-os fokozatra, 200°C-ra, légkeverés 180°C-ra. A sütőtököt megtisztítjuk, félbevágjuk, a magokat kiszedjük, majd a belsejét durván feldaraboljuk. Hámozzuk meg és szeleteljük fel a hagymát. Dobjuk az egészet egy nagy sütőformába, locsoljuk meg 2 evőkanál olívaolajjal, majd süssük 30 percig, vagy amíg puha nem lesz.
Közben magozzuk ki az almát és szeleteljük fel, a fokhagymagerezdeket pedig törjük össze és hámozzuk meg. Ha letelt az idő, dobjunk mindent a tepsibe néhány zsályalevéllel együtt, és süssük további 10 percig.
A kenyeret 2 cm-es darabokra szeleteljük, és egy tepsire tesszük, majd a maradék zsályaleveleket is rárakjuk. Locsoljuk meg 1 evőkanál olajjal, forgassuk össze, és terítsük szét egy rétegben. Reszeljünk rá 20 g Cheddart, és süssük 5 percig, vagy amíg aranyszínű és ropogós lesz.
Vegyük ki a sütőtököt a sütőből, és borítsuk az egészet egy nagy fazékba, közepes lángon. Morzsoljuk bele a húsleveskockát, öntsük fel 1 liter forró vízzel, és reszeljük bele a maradék Cheddar-t. Forraljuk fel, és főzzük néhány percig, majd vegyük le a tűzről, és turmixoljuk simára.
Fűszerezzük, majd tálaljuk. Szórjuk meg a tetejét a krutonnal és a ropogós zsályával.Ha szeretnéd tökéletesre ízesíteni, önts pár csepp olívaolajat a tetejére.