Receptek Főételek Húsos ételek Kijevi jércemell petrezselyemmel

Hozzávalók

3 darab tojás
10 dkg trappista sajt
15 dkg vaj
3 dl étolaj
20 dkg zsemlemorzsa
2 tk friss petrezselyem (apróra vágott)
2 darab csirkemell
½ kk szerecsendió
10 dkg finomliszt

Leírás

Fektesd le a csirkemelleket, és egy éles késsel, vízszintesen vágd be őket, de csak addig, hogy szét lehessen nyitni, mint egy zsömlét, mint amikor szendvicset készítünk. A húst még ne nyisd szét, úgy sózd be, mindkét oldalát. A vajat gyúrd össze a lereszelt sajttal és a petrezselyemzölddel. Sózd meg, tegyél hozzá egy fél kávéskanál őrölt szerecsendiót. Az egészet jól dolgozd össze. A masszát oszd négyfelé, és mindegyik szétnyitott szelet húst, töltsd meg vele, majd hajtsd vissza rá a húst (úgy, hogy a hús mindenhol takarja a masszát). Lisztezd be a töltött hússzeleteket, majd a felvert tojásba, forgasd bele a húst. Ezután, forgasd zsemlemorzsába. Ha elkészültünk minden szelettel, akkor a húsokat ismét a tojásba, majd a zsemlemorzsába kell forgatni. Ha elkészült, az egészet kb. 20 percre, be kell tenni a hűtőbe, hogy a kézmelegtől megolvadt töltelék kicsit megdermedjen. A hűtéstől és a dupla panír miatt, nem fog kifolyni a töltelék, sütés közben. Egy teflonban melegítsd fel az olajat, és süsd ki a szeleteket. Mire a panír szépen megpirul, a sajt is elolvad. A kijevi jércemellet tálalhatjuk rizzsel, sült krumplival, de krumplipürével is nagyon finom.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4