Receptek Desszertek Sütést igénylő Képviselőfánk málna habbal

Hozzávalók

1 kk tengeri só
3 darab tojás
1 tasak vaníliás cukor
2 dl víz
1 kanál kristálycukor
3 kanál porcukor
20 dkg zsír
25 dkg málna
3 dl növényi tejszín
20 dkg finomliszt

Leírás

A vizet a zsírral, sóval, cukorral, üstben, nyílt lángon felforraljuk, majd állandó keverés közben, hozzáadjuk a lisztet. Ezt addig keverjük, amíg össze nem áll és el nem válik ez a massza, az edény falától. A felfőzött masszához, gépi habverővel, egyesével hozzáadjuk a tojásokat és simára keverjük. A képviselőfánk tésztának krémszerűnek kell lennie. Ha kemény a tészta, akkor tegyünk még bele 1 tojást. Nyomózsákból, sütőpapírra halmozunk, 6-7 cm-es halmokat. A tésztát, sütés előtt, egy fél órát pihentessük. Forró, 220 fokos sütőben megsütjük. Közben nem szabad a sütő ajtaját nyitogatni, mert akkor összeesik a tészta. A tejszínt habbá verjük és belekeverjük az átpasszírozott málna levét és a cukrot. A habbal betöltjük a fánkot.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4