Hozzávalók

1 csipet tengeri só
5 kanál kristálycukor
3 kanál étolaj
1 csipet őrölt fekete bors
kg káposzta (fehér)
1 csomag vajas tészta

Leírás

A megtisztított káposztát kettévágjuk, a torzsáját eltávolítjuk, és nagyon finomra gyaluljuk. Besózzuk, állni hagyjuk, majd fél óra múlva kinyomkodjuk. Az olajon megpirítjuk a cukrot, hozzáadjuk a kinyomkodott káposztát, őrölt fekete borssal ízesítjük és kb. 30 percig pároljuk. Ha kész, hagyjuk kihűlni. A vajas tésztát, lisztezett deszkán kinyújtjuk és a szélére halmozzuk tölteléket, majd föltekerjük. A rétesrudat megolajozott sütőlemezre fektetjük és a tetejüket is megolajozzuk. A sütőt 180-200 fokra előmelegítjük és a forró sütőben, aranybarnára sütjük. Tálalás előtt, ferdén felszeleteljük és melegen kínáljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4