Receptek Főételek Húsos ételek Káposzta székely módra

Hozzávalók

1 pohár tejföl
3 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
2 marék rizs
50 g zsír
1 darab babérlevél
600 g savanyú káposzta
500 g sertés lapocka
100 g füstölt kolbász

Leírás

A sertéshúsból pörköltet készítünk, annyi a különbséggel, hogy tört fokhagymát, lecsót, kevés majoránnát, babérlevelet, egész borsot ( füstölt szalonna bőrét) teszünk bele. Ha a hús félpuha, hozzáadjuk a a kimosott savanyú káposztát, felöntjük vízzel, hozzáadjuk a karikára vágott füstölt kolbászt, majd teljesen puhára főzzük. A végén beletesszük a tejfölt, párolt rizst és összeforraljuk vele.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása