Receptek Desszertek Sütést igénylő Joghurtos-csokis epertorta

Hozzávalók

3 darab tojás
10 dkg finomliszt
1 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg kristálycukor
15 dkg vaj
½ l tejszín
5 dkg kakaópor
25 dkg eper
2 pohár natúr joghurt
10 dkg dió (darált)

Leírás

A piskótához, a cukrot és a vajat, vagy sütőmargarint, a tojássárgával, habosra keverjük. Ezután beletesszük a lisztet, a kakaóport, a fahéjat, majd mindezt jól összekeverjük egy kevés tejjel. A kemény habbá felvert tojásfehérjét is, óvatosan hozzátesszük. A masszát vajjal, vagy sütőmargarinnal kikent, kilisztezett, kerek sütőformába öntjük. Először 180 fokos, előmelegített sütőben, 20 percig, majd ezt követően 150 fokon, még további negyed óráig sütjük. Amíg a tészta sül, addig a gőz fölött, a darabokra tört tortabevonót, vagy az egyszerű étcsokoládét megolvasztjuk. Vigyázat, óvatos keverés mellett, pillanatok alatt folyóssá válik! Ezt követően, egy tiszta fémtálcára öntjük a csokoládét, és egy késsel, néhány milliméteres vastagságúra elsimítjuk. Ebből, néhány egyszerű mozdulattal készül a csokiforgács. Megszilárdulva, tökéletes díszítésül szolgál, így lehetőleg több tucatot készítsünk belőle. Ha elsőre nem sikerülne, nem szabad feladni, hisz a csokoládé újbóli felolvasztását követően, még mindig próbálkozhatunk. Sima csokiforgáccsal is díszíthetjük, ez persze sokkal egyszerűbb. Ha elkészült a kakaós piskóta, és már ki is hűlt, kettévágjuk, majd megkenjük házi eperlekvárral. Erre rászórjuk az epret, a szedret, majd a géppel felvert, tejszínes, joghurtos, vaníliás krém 1/3-val megkenjük. Ráhelyezzük a másik fél tortalapot is, majd bevonjuk a maradék tejszínes krémmel. Az oldalát, dióval burkoljuk. A tetejét szép eperszemekkel díszítjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4