Receptek Főételek Tészta Jamaikai ananászos rizs

Hozzávalók

2 zacskó főzőtasakos barnarizs
1 evőkanál növényi olaj
1 fej vöröshagyma (vékonyra szeletelve)
130 g gomba (apróra vágva)
2 gerezd fokhagyma (összetörve)
400 g konzerv feketebab
15 g Schwartz Caribbean Jerk fűszerkeverék
400 g fagyasztott szeletelt vegyes paprika
200 g fagyasztott borsó
227 g konzerv ananász (apróra vágva)
1 db lime (gerezdekre vágva, tálaláshoz)

Leírás

Hozd ki a legtöbbet a kamrádban található hozzávalókból ezzel a fűszeres, jamaikai ihletésű ananászosrizs-recepttel. Ananászkonzerv, vörösbab és rizs együtt egy gyors, 30 perces, egészséges ételhez – csak ne feledd el hozzáadni a csípős fűszerkeveréket és a hűtőben lévő zöldségeket.

Elkészítés

1

Forrald fel a vizet egy fazékban, és főzd a zacskós rizst 18–20 percig, vagy amíg megpuhul. Vágd fel a zacskókat, és csöpögtesd le jól.

2

Közben hevítsd fel az olajat egy nagy serpenyőben vagy wokban magas lángon. Pirítsd a hagymát és a gombát 3–5 percig, amíg színt nem kezdenek kapni. Add hozzá a fokhagymát, a lecsepegtetett feketebabot és a fűszerkeveréket, és főzd 2 percig, folyamatos keverés mellett.

3

Add hozzá a fagyasztott paprikát és borsót, és főzd 5 percig, vagy amíg fel nem olvadnak.

4

Amikor a rizs megfőtt, add a serpenyőhöz a zöldségekkel, az apróra vágott ananásszal és a félretett levével együtt. Főzd 2–3 percig, amíg átmelegszik, oszd el tálakba, és tálald limegerezdekkel.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4