Húsvéti töltött hús, fürj tojással

Hozzávalók

250 g füstölt tarja
250 g sertéscomb
300 ml tej
12 darab fürjtojás (főtt)
6 darab tojás
6 darab zsemle (lehetőleg előző napről)
őrölt fekete bors
őrölt szerecsendió
friss petrezselyem
majoranna

Elkészítés

1

Daráljuk le a húst majd főzzük meg a fürj tojásokat.

2

A tyúktojások sárgáját és fehérjét válasszuk ketté. A sárgáját keverjük össze egy kis tejjel, a fehérjét pedig verjük habbá. Vágjuk fel kockákra a zsemlét és áztassuk bele a tojás sárgájával felöntött tejbe.

3

Adjuk hozzá sót és a fűszereket: egy csipet szerecsendiót, egy teáskanál majorannát és vágjuk hozzá a petrezselymet.

4

Ehhez a keverékhez adjuk hozzá a darált húst, majd végül a tojásfehérjét. Melegítsük fel a sütőt 180°C-ra.

5

Vágjuk fel a füstölt húst majd kend ki a belsejét vajjal vagy olajjal. Az egyharmadát töltsük meg a töltelékkel, a maradék helyre pedig tegyük be a főtt fürj tojásokat, majd fedjük be a maradék töltelékkel. Körülbelül egy órán át süssük, hagyjuk kihűlni, majd tálaljuk!

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4