Hozzávalók

4 db tojás
10 dkg vaj
25 dkg liszt
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál fahéj
40 dkg sárgarépa
20 dkg dióbél
A tetejére
20 dkg mascarpone
2 evőkanál porcukor
1 evőkanál vanília kivonat
1 db citrom reszelt héja

Elkészítés

1

A tojássárgáját elkeverjük a mézzel, majd hozzáadjuk a vajat. Simára keverjük. A lisztet vegyítjük a szódabikarbónával és a fahéjjal, majd összeforgatjuk a mézes keverékkel.

2

A répát megtisztítjuk, lereszeljük, majd a durvára vágott dióval a keverékhez adjuk. A tojásfehérjéből habot verünk, és beleforgatjuk a masszába.

3

Kivajazott tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 1 órán keresztül sütjük. (Tűpróba.) A mascarponekrém hozzávalóit összekeverjük, és a kihűlt tortára kenjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
30 perc
2 3 4