Húsvéti leves
Hozzávalók
500 g kolbász
1 adag leveszöldség
1 csomó petrezselyem
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 darab szárított vargánya
1 tk
egész fekete bors
2 darab babérlevél
5 szem szegfűbors
2 tk majoranna
őrölt fekete bors
500 ml kovász
Elkészítés
1
Tegye a következő hozzávalókat egy lábasba: megmosott fehér kolbász; megtisztított és meghámozott leveszöldség; csomó petrezselyem; megmosott, de nem meghámozott hagyma és fokhagymagerezd; szárított vargánya; fűszerek.
2
Adjon hozzá két liter vizet, és forralja fel. A keletkező habot távolítsa el, a lángot vegye kisebbre, majd fedje le a lábast, és főzze további negyven percig. Utána vegye le a tűzről 10 percre, majd szűrje át a levest egy másik lábasba. Adjon hozzá majoránnát és frissen őrölt borsot, majd keverje meg, és adja hozzá a kovászt is.
3
Folyamatos kevergetés mellett forralja fel, majd alacsony lángon főzze tovább 1-2 percet. Szeletelt kolbásszal, főtt tojással és szárított majoránnával tálalja.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4