Receptek Főételek Húsos ételek Húsvéti mázas sonka
Hozzávalók
2 kg füstölt sonka
200 ml almalé
4 kanál méz
4 kanál barnacukor
1 kg burgonya
3 szál rozmaring
100 g vaj
Elkészítés
1
Tegyük egy tepsibe a sonkát, öntsünk rá almalevet. Takarjuk le alumíniumfóliával és süssük 80 percig 170 °C-on.
2
Egy tálban keverjük össze a mézet, a mustárt és a cukrot.
3
Kenjük meg a sonkát és süssük mázasra további 30 percig. Hagyjuk hűlni 45 percig.
4
Mossuk meg a burgonyát héjával együtt, majd vágjuk bele egy akkora mélyedést, hogy a rozmaring beleférjen.
5
Mindegyik burgonyához adjunk egy kis rozmaringot és vajat. Süssük 45 percig. A sonkát vágjuk szeletekre, végül tálaljuk.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4