Receptek Főételek Húsos ételek Húsvéti mázas sonka

Hozzávalók

2 kg füstölt sonka
200 ml almalé
4 kanál méz
4 kanál barna cukor
1 kg burgonya
3 szál friss rozmaring
100 g vaj

Elkészítés

1

Tegyük egy tepsibe a sonkát, öntsünk rá almalevet. Takarjuk le alumíniumfóliával és süssük 80 percig 170 °C-on.

2

Egy tálban keverjük össze a mézet, a mustárt és a cukrot.

3

Kenjük meg a sonkát és süssük mázasra további 30 percig. Hagyjuk hűlni 45 percig.

4

Mossuk meg a burgonyát héjával együtt, majd vágjuk bele egy akkora mélyedést, hogy a rozmaring beleférjen.

5

Mindegyik burgonyához adjunk egy kis rozmaringot és vajat. Süssük 45 percig. A sonkát vágjuk szeletekre, végül tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4