Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Tálba teszem a lisztet, cukrot, sót. 1 dl tejet bögrébe, teszek és az élesztőt felfuttatom benne. Ha kész, a liszthez öntöm és a 6 dl vizet és az olajat is hozzáöntöm. Elkezdem összekeverni kézzel, ekkor még ragad. Egyenletes mozdulatokkal gyúrom, mindig egy negyedet fordítva rajta. Közben, még lisztet adok hozzá. A liszt minőségétől függően, 10-20 dkg lisztet felvesz még. 10-12 percig dagasszuk amíg nem lesznek benne csomók. 1. dagasztás Lefedem konyharuhával, betakarom és meleg helyen, 2 órát kelesztem. 2 óra múlva leeresztem, kézzel kicsit átforgatom (a tészta összeesik). 2-3 perc. 2. kelesztés És ismét visszateszem kelni, de most csak 1 órát. Ezalatt az idő alatt, ismét megkel a duplájára. Ezután ismét leeresztjük. 3. kelesztés Ezt már a tepsin kelesztem. 2 kenyérkét készítek belőle, egymás mellé helyezem őket, benedvesített konyharuhával letakarom, ráborítom az edényt, betekerem a plédbe és még fél óráig hagyom kelni. A kelesztés végén, megkenem tojással, igény szerint tökmaggal is meg lehet szórni. 180 fokon, kb. 50 perc alatt megsütöm. Ha kész, rácsra teszem meghűlni.