Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A darált marhahúst ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd 1 evőkanálnyi ketchupot rakunk hozzá. Jól összedolgozzuk, majd lapos pogácsákat formázunk belőle. Kevés, forró olajon, vagy a szabadban, grillrácson kisütjük. Hamburger zsemle recept: A tejet az 1/2 evőkanál cukorral langyosra melegítjük, és belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztet a sóval, egy tálban jól összekeverjük. Kis fészket készítünk a liszt közepébe, amibe beleöntjük az olajat és az élesztős tejet. Az egészet addig gyúrjuk, amíg már nem ragad a tészta. Ezután 10 percig pihentetjük. Pihentetés után, lisztezett deszkán, újra átgyúrjuk. 1 ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és nagy szaggatóval (vagy egy bögrével) kiszaggatjuk. A zsömléket olajjal kikent (vagy sütőpapírral kibélelt) tepsibe rakjuk, és egy órát pihentetjük. Végül forró sütőben, rózsaszínre sütjük. Belül se maradjon nyers! Nagy, könnyű, tetszetős, ízletes zsemlék lesznek belőle. Az így elkészült zsömlébe hagymát, salátát, paradicsomot, csalamádét és a már megsült húspogácsákat rakjuk. Ízlés szerint, mustár, majonéz és ketchup kerül bele. Jó étvágyat!