Hozzávalók

70 dkg finomliszt
1 dl tej
5 dkg vaníliás cukor
1 dkg kristálycukor
10 dkg vaj
10 dkg tojás
2 dkg élesztő
30 dkg zsír
30 dkg málnalekvár

Leírás

Az élesztőt kevés, langyos tejben feloldva, cukorral kelesztjük. A lisztet gyúródeszkára szitáljuk, közepére kis fészket alakítunk ki, megszórjuk vaníliás cukorral. Beletesszük a tojássárgát, a tejben feloldott élesztőt, majd belemorzsoljuk a vajat. Jól összegyúrjuk, hogy se túl lágy, se túl kemény ne legyen a tészta. Ezután kisebb cipókat formálunk, majd ruhával letakarva, hideg helyen, kb. 40 percig pihentetjük. A tésztát ezután 3 mm vastagra kinyújtjuk, és nagyobb pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Bő, forró olajban kisütjük. Meghintjük vaníliás cukorral, és málnaízzel kínáljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4