Hozzávalók

70 dkg finomliszt
1 dl tej
5 dkg vaníliás cukor
1 dkg kristálycukor
10 dkg vaj
10 dkg tojás
2 dkg élesztő
30 dkg zsír
30 dkg málnalekvár

Leírás

Az élesztőt kevés, langyos tejben feloldva, cukorral kelesztjük. A lisztet gyúródeszkára szitáljuk, közepére kis fészket alakítunk ki, megszórjuk vaníliás cukorral. Beletesszük a tojássárgát, a tejben feloldott élesztőt, majd belemorzsoljuk a vajat. Jól összegyúrjuk, hogy se túl lágy, se túl kemény ne legyen a tészta. Ezután kisebb cipókat formálunk, majd ruhával letakarva, hideg helyen, kb. 40 percig pihentetjük. A tésztát ezután 3 mm vastagra kinyújtjuk, és nagyobb pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Bő, forró olajban kisütjük. Meghintjük vaníliás cukorral, és málnaízzel kínáljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása