Receptek Főételek Hal Harcsa paprikásan

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 csipet fokhagyma
1 darab paradicsom
1 csipet őrölt fekete bors
1 darab zöldpaprika
2 fej vöröshagyma
1 kanál őrölt pirospaprika
10 dkg szalonna (húsos)
0.8 kg harcsafilé (afrikai harcsa)

Leírás

Előkészítem a halat. A húsos szalonnát megolvasztom. Amikor már ropogós a pörc, kiszedem a zsírból. A kiolvadt zsírban a felaprított hagymát megpárolom. Beleteszem a zöldpaprikát, a paradicsomot, és megpárolom. Ízlés szerint édesnemes őrölt paprikát teszek bele, majd feltöltöm vízzel (1 kg halhoz 1/2 l víz), így elkészül az alaplé. Sót, borsot teszek bele ízlés szerint, valamint 2 gerezd fokhagymát is belenyomok. Kb. 25 perc alatt készre főzöm.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4