Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Készíts sült bárányból ínycsiklandozó muszakát egy egyszerű recepttel, amely egy üveg szósszal és fagyasztott mediterrán stílusú zöldségekkel készül, hogy gyorsan az asztalra kerülhessen a vacsora.
Tedd a tésztaszószt, a bárányhúst és a fűszerkeveréket egy nagy serpenyőbe. Párold alacsony-közepes lángon 10-15 percig, amíg besűrűsödik és átmelegszik. Ízlés szerint fűszerezd, majd vedd le a tűzről.
Hevítsd fel az olajat egy nagy, fedővel letakart serpenyőben alacsony-közepes lángon, majd tedd bele a burgonyát egy rétegben. Fedd le, és süsd 4 percig a burgonyák mindkét oldalát, amíg enyhén megbarnulnak és majdnem teljesen megpuhulnak. Ha kész, csepegtesd le a burgonyát konyhai papírtörlőn, és tedd félre. Melegítsd elő a gázsütőt 6-os fokozaton, 200 °C-ra, a légkeveréses sütőt 180 °C-ra.
Tedd a fagyasztott zöldségeket az üres serpenyőbe. Süsd 5 percig közepes lángon, időnként megkeverve, amíg teljesen felengednek és elkezdenek puhulni.
Tedd a burgonyát rétegesen egy 20 x 30 cm-es tepsibe, majd öntsd rá a zöldségeket és a báránymártást. Keverd össze a crème fraîche-t, a sajtot, a tejet és a szerecsendiót, majd ízesítsd fekete borssal. Ezt öntsd a bárányhúsos keverékre, hogy elfedje. Süsd 30 percig, vagy amíg elkezd bugyogni, majd grillezd közepes lángon 3-5 percig, hogy megpiruljon a teteje. Tálalás előtt hagyd hűlni 15 percig.
Tipp: Hagyd ki a 2. lépést, és használj szeletelt sült burgonyát.