Receptek Főételek Hal Zöldbableves csirkével
Hozzávalók
1 kanál liszt
2 dl tejföl
2 gerezd fokhagyma
1 darab vöröshagyma
1 kg vegyes zöldség
1 kg csirkehús
Leírás
A csirkét feldaraboljuk, a hagymát apróra vágjuk, a zöldbabot megtisztítjuk és kb. 1-1,5 cm-es darabokra vágjuk. A vöröshagymát olajon megpároljuk, megsózzuk, ízlés szerint borsozzuk és amikor már üvegesre párolódott, a tűzhelyről lehúzva, pirospaprikával elkeverjük. A csirke darabokat belehelyezzük és megforgatjuk. Néhány pillanatra visszatesszük a tűzre és pároljuk, majd vízzel felöntjük úgy, hogy a húst ellepje. Addig főzzük fedő alatt, amíg a csirke majdnem teljesen megpuhult. Amikor már majdnem kész, felöntjük még vízzel, beletesszük a leveszöldséget és a zöldbabot. Ha szükséges, utánsózzuk és addig forraljuk, amíg a zöldbab is puha nem lesz. A tejfölből és a lisztből habarást készítünk és a forrásban lévő leveshez keverjük. Miután újra felforrt, a tűzről levesszük. Kaporral meghintjük. Tálaláskor, egy mokkás kanálnyi tejfölt tehetünk minden tányérba.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4