Receptek Desszertek Sütést igénylő Grízpuding almamártással

Hozzávalók

1 l tej
10 dkg kristálycukor
2 darab alma
2 dl tejszín
1 darab vaníliarúd
10 dkg búzadara
1 csomag vaníliás pudingpor

Leírás

Egy edényben vizet forralunk, amelyhez hozzáöntjük a tejet és felforraljuk. A vanília rudat kikaparjuk és a forró tejbe rakjuk. Hozzáadagoljuk a búzadarát és felfőzzük, majd a tejjel simára kevert pudingporral sűrítjük és cukorral édesítjük. Az így elkészült masszát, vizezett formákba töltjük. Hűtőbe rakjuk és 2 órán keresztül dermesztjük. Az almákat felkockázzuk és vajon megpároljuk, felöntjük tejjel és fahéjjal, valamint cukorral ízesítjük. Pudingporral sűrítjük. A hideg grízpudingot tányérra borítjuk és forró almamártással tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3