Hozzávalók

2 mk tengeri só
2 darab tojás
50 dkg finomliszt
1 dl tej
2 mk kristálycukor
1 kanál tejföl
dkg élesztő
20 dkg zsír (vagy 25 dkg margarin)

Leírás

A lisztet sózom, összemorzsolom a zsiradékkal, majd beleütök 1 egész tojást és 1 sárgáját (a fehérjével kenem). Beleteszem az élesztős tejet, a tejfölt, vagy a langyos vizet. Jól összedolgozom. Keményebb állagú legyen, mint a vajas pogácsa. Állhat több órát, akár egy éjszakát is. Jó másfél ujjnyira nyújtom, megkenem kis tejjel és felvert tojásfehérjével, a tetejét nagyon mélyen bevágom, éles késsel. Nagyobb szaggatóval szaggatom, a tepsiben még utána kenem. 180 fokon, 25-30 percig sütöm. A teteje szépen szétnyílik, így lesznek a gombok.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4