Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 kanál vaníliás cukor
3 kanál kristálycukor
10 dkg vaj
3 darab tojás
dkg élesztő
1 darab citrom
25 dkg rétesliszt
50 dkg finomliszt

Leírás

Összedolgozzuk az anyagokat, majd a legvégén beledagasztjuk az olvasztott vajat is. Ízlés szerint, mazsolával is gazdagíthatjuk. Letakarva duplájára kelesztjük, kb. 1 óra alatt, majd annyi egyenlő részre osztjuk, ahány ágú fonatot szeretnénk készíteni. A szálakat kissé megcsavarjuk, megfonjuk a kalácsot, majd kb. fél órát pihentetjük. Ezután megkenjük a tejes tojássárgával a tetejét és addig pihentetjük, amíg bemelegszik a sütő. Ismét megkenjük a tetejét. Megszórhatjuk jégcukorral is, nagyon dekoratív, mutatós lesz tőle.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4